Heeft iemand enig idee waar bijgaand schilderij is geschilderd?

Ik heb dit schilderij afgelopen weekend op een rommelmarkt gekocht omdat ik het een mooi onderwerwerp vond. Nu ben ik uiteraard nieuwsgierig waar dit gemaakt kan zijn. Ik ben benieuwd of iemand het antwoord heeft.

Toegevoegd na 14 uur:
De handtekening onder het schilderij is van van H. Noordam. Ik dacht overigens wat informatie te hebben gevonden over de schilder maar ik twijfel bij nader inzien of deze wel correct is. Dus ook hier ben ik nog zoekende!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoogstwaarschijnlijk is het geen echt stadsgezicht maar een soort samengesteld ideaal gezicht van een stadje: er werd een hele hoge toren aan toegevoegd op een enorme kerk die in dat stadje niet paste, paar leuke geveltjes, misschien een huis gespiegeld, een brug bij gefantaseerd enzovoort. Veel schilders deden dat, omdat het beeld dan fraaier was. Welke stad is dus niet te zeggen. Het is een aardig schilderij in de trant van de 17e eeuwers, maar het zal zeer zeker 19e eeuws zijn of later. Toegevoegd na 9 minuten: In de Schilderslexicon wordt alleen een mevr. Willempje Noordam genoemd, geboren 1 maart 1922.Zij werkte in o.a. Den Haag en maakte voornamelijk aquarellen en pastels in expressionostische trant, ,maar duidelijk is dat zij niet jouw Noordam is. Het schilderij ( dun olieverf of aquarel,,zo is dat niet te zien), is mogelijk van een goed schilderende amateur of iemand die de Lexicons niet gehaald heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100