kun je een natuurlijk gestorven dier eten?
Bijvoorbeeld als je een varken hebt die een gelukkig leven gehad heeft, dat je die dan als die gaat nog gewoon kan "slachten" en daarna opeten. Het zou natuurlijk geweldig zijn.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Bijvoorbeeld als je een varken hebt die een gelukkig leven gehad heeft, dat je die dan als die gaat nog gewoon kan "slachten" en daarna opeten. Het zou natuurlijk geweldig zijn.
ik wil die graag bakken maar het is erg belangrijk voor mij om te weten hoeveel het er zijn.
hierbij de link: http://www.smulweb.nl/recepten/1421862/Oreo-koekjes
Ik kook af en toe een zeer grote hoeveelheid spaghettisaus. Daar gaat vlot drie kilo gehakt in, verwerkt tot gehakballetjes de grootte van een grote knikker (een "bolleket" :) ), goed voor een 15-tal porties voor één persoon.
Nu hebben wij een zoontje van 4 en mijn vrouw gaat werken in de late ploeg, dus ben ik 's avonds vaak alleen. Het duurt ongeveer 3 uur om de saus van begin tot einde af te werken. Lukt me niet in één avond met mijn zoontje thuis.
Nu had ik gedacht om dat in twee avonden te doen:
-vanavond het vlees klaarmaken (mengen met vanalles, kruiden, spekblokjes, uitjes, peterselie hakken, enz, enz, balletjes rollen,... duurt al vlot anderhalf uur)
-en morgen dan de saus maken, gehaktballetjes klein beetje bakken in de pan en bij saus voegen (duurt ook al vlot anderhalf uur).
Ik vraag me af, als ik vanavond die balletjes al rol en bewaar in de koelkast op borden met daarover van die plastic "clingfolie" zodat er niet te veel lucht en zo bij kan, gaan die morgenavond dan nog "vers" zijn om te bakken en te verwerken in de saus of gaan die al helemaal droog zijn? Iemand een idee? Of is er iets "extra" dat ik kan doen om ze lekker "vers gerold" te houden?
Dank voor de info!!!
GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing