Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Hoelang en hoe bewaar je Turkse pannenkoekjes? En hoe heetten ze?

Ik heb zelf gisteren Turkse pannenkoeken met vulling gemaakt
(brooddeeg gemaakt met daarin aard. peterselie. ui. tomaten puree. gemberpoeder, kurkuma poeder.knoflook etc. in halve maantjes deeg vulling gestopt. Even gebakken in pan zonder boter. Daarna beide zijden ingesmeerd met roomboter. De Turkse vrouw waarvan ik het 1x heb geleerd zei dat het : börek patatesli heette, klopt dat? Zie niet veel op internet erover. Ze zijn vettttt lekkerrrr :-) en hoe bewaar je ze het beste? Heb ze gisteren gemaakt. Zie foto hoe ze eruit horen te zien.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken

Op een pak vlees staat de energie waarde, is dit voor het rauwe stuk of voor het gebakken stuk, en wat heb je aan die informatie?

Als het voor het rauwe stuk is, heb je dus niets aan die informatie want er komt boter (vet) bij en andere dingen verdampen misschien bij het bakken. Dus de energie waarde verandert sowieso.

En als de aanduiding op de verpakking voor het gebakken stuk is, moeten ze gokken, want je weet nooit waarin iemand bakt, en hoeveel vet ze gebruiken bij het bakken.

10 jaar geleden
in: Koken
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing