wat is de goedkoopste manier om een elektrische fiets te maken?

ik moet voor mijn beroep erg vaak lange afstanden fietsen. nou is het zo dat mijn conditie niet de beste is. ik moet vaak pauzes neemen als ik fiets. nou zou ik het fijn vinden als er een ondersteuning is voor als ik even erg moe wordt. zodat ik gewoon door kan blijven fietsen.
mijn budget is erg weinig aangezien ik even weinig geld heb. het hoeft me alleen even te ondersteunen. ik ben bereid veel tijd eraan te besteden. ik ben best wel handig daarmee. alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Check bij de fietsfabrikant of leverancier of jouw fiets wel geschikt is. Van sommige merken en types is bekend dat de frames (en specifiek de voorvork) de hogere krachten niet aankunnen. Dan wordt ombouwen sterk afgeraden. Afhankelijk van het origineel gemonteerde remsysteem (velgrem, schijfrem, rollerbrake of trommelrem) moet dit wellicht worden aangepast of vervangen. De goedkoopste oplossing is een ombouwpakket te gebruiken, zoals de 009 S.L.A. 36V/12Ah budget startset voor € 349,- Compleet en geheel voorgemonteerd. Inclusief handleiding. Eigenlijk is zo'n klus iets voor een ervaren fietsenmaker. Zie hier voor meer info: https://electrek.co/2018/04/21/weekend-project-build-your-own-budget-friendly-electric-bicycle-for-under-500/

Bronnen:
https://www.bikesos.nl/ombouwset-009/
https://www.elektrabikes.nl/ombouwkits/
https://www.consumentenbond.nl/elektrische...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100