Wat voor taal puzzels zijn er allemaal waarbij er gespeeld wordt met woorden zeg maar?

Dan bedoel ik dus geen kruiswoord raadsels enzo. En hoe heten ze?

Toegevoegd na 7 minuten:
Ik bedoel GEEN kruiswoord raadsels of woordzoekers ofzo. Maar ik bedoel dus dat je bijv. uit namen beroepen moet halen enzo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn heel veel sooorten taalpuzzels. Ik heb mijn puzzelboekje erbij gepakt en dit staat er o.a. in: - woordzoekers - doorloper - zweedse puzzels - cryptogram - rebus en nog veel meer soorten. Dus gewoon een boekje openslaan en er staan er verschillende voor je neus;) Toegevoegd na 1 minuut: Door je toevoeging: Deze puzzels heb je inderdaad ook. Meestal staan deze in speciale puzzelboekjes, bijvoorbeeld in 10 voor taal. Deze hebben geen speciale naam (volgens mij). Toegevoegd na 3 minuten: Je hebt ook puzzels dat er woorden gehusselt zijn en dat je er een woord van moet proberen te maken (anagrammen). Of dat er verschillende gezegden door elkaar gehaalt zijn. Hopelijk is dit wat je bedoelt?

Je hebt er meerdere. Het zoeken naar woorden zijn de woordzoekers. Puzzels die lijken op kruiswoord zijn zweedse puzzels of cryptogrammen. Als je de woorden al weet, maar je moet ze passen is het een legpuzzel of een paspuzzel.

oehoehoehoehoeh i weet er een :D ik zag het toevallig staan toen ik gv opstarte xD maar je hebt een zin en daar staan dieren in zoals: je eindigt een woord met e en het begint het volgende met land dan heb je eland en dat soort dingetjes

Syllogismen! Alleen dit heeft meer te maken met ruimtelijk inzicht alleen het bevat ook zeker een taalkundige kwestie. Je hebt te maken met multiple-choice vragen waarbij je de verkeerde woorden moet uitvissen die niet in het rijtje thuishoort en ook met verschillende logistiek en afbeeldingen. Misschien is dit wat voor jou? Aangezien je me een erg leergierig persoontje lijkt. Groeten, Yora.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100