Wij zijn 13 jaar en wij willen in de zomervakantie een film gaan maken en monteren waar kunnen wij een script vinden voor een film van ongeveer 1 uur?

Wij zijn 13 jaar en wij willen in de zomervakantie dus een film maken van ongeveer een uur. Aangezien wij te lui zijn om een script te schrijven zoeken wij al een tijdje op internet maar kunnen we niets vinden. misschien kunnen jullie ons helpen.

Toegevoegd na 15 minuten:
We gebruiken de film alleen zelf dus gaan hem niet op youtube of iets dergelijks zetten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Super cool idee, maar waarom niet zelf een verhaal erbij maken? Dan ben je pas echt origineel! Er zijn ook veel site's voor het schrijven van je eigen verhaal

Zoek een film uit die jullie leuk vinden en laat een paar scènes weg, dan kom je ook wel aan 1 uur.

Je hebt het recht niet om van dat script een film te maken daar kan je een boete krijgen van duizenden euro's

een script vinden is de waarschijnlijk nog niet het moeilijkste maar wat denk je van locatie kleding etc etc voor sommige zaken kun je toch beter en soort verhaallijn schrijven inclusief de plaatsen of decors en de tekst grotendeels ter plekke bedenken ? het zelf maken is denk ik toch het beste

Houd een tijdje een dagboekje bij, een script uit je eigen leven.

Je had kunnen googlen op "toneelteksten". Dat is bijna hetzelfde, maar dan voor op toneel en daarnaast kan je het prima filmen... http://vanginckel.tripod.com/id12.html http://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl/texts De reden dat je niks vondt op internet heeft alles te maken met plagiaat en auteursrechten, dit om te voorkomen dat mensen die niks hebben geschreven met het verhaal van een ander aan de haal gaan en vervolgens claimen dat zij het zelf gemaakt hebben, terwijl ze het geschrevene van andermans werken hebben gebruikt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Auteursrecht
http://nl.wikipedia.org/wiki/Plagiaat
http://www.google.nl/search?rlz=1C1RNNZ_nl...

Zoek een boek dat jullie allebei looi vinden, of een spel dat jullie graag doen. Kies daar een stuk uit dat je wilt gaan filmen, en schrijf het zo dat het je script wordt. Veel plezier !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100