Hoe kan ik het best (gemengde) acrylverf bewaren, zodat deze niet uitdroogt?

Ik heb zojuist met acrylverf op canvas geschilderd. Als de eerste laag verf droog is en ik er de tijd voor heb, wil ik een tweede laag acrylverf aanbrengen. Ik heb de juiste kleuren gekregen, door meerdere kleuren verf te mengen. Ik wil de (gemengde) verf graag bewaren, zodat ik de verf niet weer hoef te mengen tot ik de goede kleur heb. Hebben jullie tips voor het bewaren van (acryl) verf, zodat de verf niet uitdroogt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het allerbeste is het om de verf in een klein (goed af te sluiten) potje over te brengen. Kan een plastic potje zijn of een van glas. Belangrijkste is, dat je goed kunt afsluiten, zodat de verf niet uitdroogt. Lukt bij mij om de verf zo ruim een week goed te houden.

Huishoudfolie over het bord of palet met verf leggen, licht aandrukken zodat de folie aan de verf plakt en er zo weinig mogelijk lucht onder zit. Bij het afhalen van het folie raak je wel een beetje van je verf kwijt, maar op deze manier kun je borden met verf wekenlang wegzetten. Alleen de verf die helemaal uitgesmeerd is tot een dun laagje zal wel opdrogen, maar daar had je een volgende keer toch al niks meer aan. Je kunt daar ook gewoon weer nieuwe verf overheen smeren, het zal niet gaan afbrokkelen zoals bij plakkaatverf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100