Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom worden meeste mensen ziek rond deze tijd van t jaar?

Waarom mensen ziek worden rond deze tijd;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat er een griep heerst, volgens mij de ''Studentengriep''.

ze kunnen die enorme werkdruk niet meer aan

de r zit weer in de maand minder zonlicht betekent minder vitamine en dan word je vatbaarder en chagrijnig

Dit is precies zo'n overgansfase in de jaargetijden. De zomer loopt af, de temperaturen gaan omlaag, de herfst is in aantocht. Dat betekent dat bepaalde virussen en bacteriën zich prima kunnen voortplanten met deze temperaturen. We lopen zonder jas nog buiten, terwijl het best fris begint te worden. Of je bent te dik gekleed en de zon gaat schijnen. Kortom, het is het allemaal net niet, met als gevolg dat het risico op kou vatten en mindere weerstand toeneemt en bij verminderde weerstand kunnen bacteriën lekker hun gang gaan.

Na de vakantie-periode komen de mensen terug samen in andere omgevingen (school, werk,...). Nu worden er dus ziektes uitgewisseld die in voorbije periode opgedaan werden.

Omdat het weer kouder wordt en we dus weer dichter bij elkaar kruipen, waardoor we elkaar eerder kunnen besmetten/aansteken.

De dagen worden korter, we zitten al niet zo lang meer buiten en de BBQ kan weer opgeruimd. Kortom de zomer is ten einde en door wisselingen van het klimaat kan de weerstand tijdelijk teruglopen. Je hebt dan zo een kou te pakken.

Er wordt te weinig rekening gehouden met de wind . In het zonnetje is het aangenaam maar dan is er die koude oostenwind erbij . en daar houden de mensen geen rekening mee .

Van frisse lucht word je niet ziek, wel van binnen zitten waar je door het gesnotter van je medemensen eerder besmet wordt met griep of verkoudheid. Dus, ramen open en op de fiets naar je werk als dat enigszins mogelijk is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100