Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het de tocht,die mensen ziekt maakt en hoe kan dat dan?

Van bijna iedereen hoor ik mijn leven al ,ga niet op de tocht staan ,zelfs bij warm weer.Maar waarom dan niet en hoe komt het dan dat je ziek wordt.Het is toch het zelfde als je buiten in een behoorlijke wind loopt of zit het toch anders in elkaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier is al eens een vraag over gesteld. Wellicht vind je de antwoorden interessant. http://www.goeievraag.nl/vraag/verkouden-ziek-tocht-gezeten.20969

Een verkoudheid, ook wel rhinitis of acute coryza genoemd, wordt veroorzaakt door een virus. Koude, afkoeling of tocht veroorzaken dus geen verkoudheid, er is altijd een virus nodig. Meer informatie : zie onderstaande bron HdW

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Veel mensen verwarren tocht met frisse lucht. Als je bezweet bent kun je door een luchtstroom behoorlijk afkoelen. Of dat binnenshuis gebeurt of op de fiets wachtend voor een stoplicht maakt niets uit. Wel loop je binnenshuis meer kans om tegen een virus aan te lopen en dat is toch echt nodig om verkouden te worden. De tip van gootje08 leidt wat mij betreft naar een uitstekende verklaring.

Het zijn de bacteriën en de virussen die ziek maken en niet de tocht.

Het enige verschil zit ‘m in de betekenis. Wind is een luchtstroom buiten die wordt veroorzaakt door verschillen in druk. Tocht is een "vrij sterke zuiging van de lucht door een kleine ruimte heen"(Van Dale). Ook die ontstaat doordat lucht zich verplaatst van een relatief hoog drukgebied naar een lager drukgebied. Tocht heeft een negatieve connotatie. Wie "op de tocht"zit, wordt ziek of bevindt zich letterlijk of figuurlijk in kritieke toestand. Toch kun je van wind net zo ziek worden als van tocht, als je lichaam door de wind maar genoeg afkoelt.

Bronnen:
Quest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100