Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe groot is de kans dat de ''Superbug'' in heel Nederland voor gaat komen?

En hoe snel kan er een medicijn gemaakt worden. Ik word bang.

Toegevoegd na 1 minuut:
Waar in Nederland komt de Superbug nu voor?

Toegevoegd na 3 minuten:
http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/buitenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2010/08_augustus/11/buitenland/superbacterie-bedreigt-ziekenhuizen.xml

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bovenstaande antwoorden zijn niet zo relevant. Je leeft en daarom kan je doodgaan. Hoe doet er niet toe. Nee, er kan waarschijnlijk op korte termijn geen vaccin gemaakt worden, en als dat wel kan dan wil toch niemand zo'n vaccin ingespoten willen krijgen. Virologen zeggen altijd, dat er een epidemie komt is zeker, maar wanneer? Bedenk ook, dat je altijd zieker uit een ziekhuis komt dan je erin gaat. Toegevoegd na 48 seconden: De kans? Tussen 0 en 1

Volgens het NOS-journaal waren er al 3 patienten in Nederland die dit virus hebben, dus het komt hier al voor. Het medicijn is een mega probleem want deze bacterie is al resistent tegen alle bekende medicijnen (behalve 2 maar die hebben hele vervelende bijwerkingen...)

De kans is er wel. Maar geen reden tot paniek. Er zijn meer resistente ziekten die toch onder controle blijven. De meest bekende is de MRSA (ziekenhuis)bacterie. De griepepidemie is vorig jaar toch ook echt uitgebleven. De kans dat je het uiteindelijk zou krijgen is echt heeel erg klein.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100