Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan een overdosis Lorazepam leiden tot spierproblemen (op langere termijn)?

Ik heb 4 jaar geleden een overdosis Lorazepam ingenomen, 6-8mg. Mijn maag is niet leeggepompt, heb 2 dagen er na mijn hele hebben en houden er uitgekotst; ben nog nooit zo ziek geweest. De overdosis is een enorme aanslag geweest op mijn brein; heb nu een heel slecht geheugen. Ben heel veel herinneringen kwijt van vóór de overdosis als ook tijdens en er na. Of ze zijn anders dan de werkelijkheid. Ik heb tot zeker een half jaar er na een duf gevoel gehad in mijn hoofd. Ook kreeg ik last van spierzwakte en krachtverlies in mijn armen, handen en benen. Daarnaast vermoeidheid (al heb ik dat al 16 jaar), malaise na inspanning, tremoren, zenuwpijn en gewrichtspijn. Het was zo erg dat ik op een gegeven moment niet langer dan 2min kon staan en dan omviel. Ik heb een rolstoel in huis gehad voor mijn meest slechte dagen. Buiten liep ik met een wandelstok. Wat je hiernaast nog moet weten is dat via het alternatieve circuit 2 jaar geleden de ziekte van Lyme is vastgesteld, wat ik waarschijnlijk al 16 jaar heb. Gelukkig heb ik door te sporten mijn belastbaarheid uit kunnen bouwen en mijn rolstoel en wandelstok weg kunnen doen. De Lyme/spierproblemen zijn er nog steeds, maar een stuk minder. Omdat sommige Lymesymptomen overeenkomen met bijwerkingen van Lorazepam, vroeg ik me af of het wel allemaal Lyme is? Of de overdosis ook lange termijn bijwerkingen kan hebben veroorzaakt?

Toegevoegd op 18 mei 2020 18:06: trefwoorden

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals ik je vraag lees is dit specifiek een probleem waarmee je naar een NEUROLOOG moet worden doorverwezen. Ik probeer uit te leggen waarom. Hoewel een dosis van 6 tot 8 mg Lorazepam bijzonder hoog is is het normaal gesproken niet een reden om daar op termijn een hersenletsel aan over te houden. Heel veel anesthetica (verdovingsmiddelen die op het centraal zenuwstelsel werken) geven na opraties klachten bij de patiënten over geheugenproblemen, evenwichtsstoornis e.d. maar na enkele weken en soms maanden zijn die klachten weg. Als je dus op deze wijze naar jouw probleem kijkt is de kans klein, dat het alleen daar aan ligt. Omdat jij echter aangeeft al jaren last te hebben van Lyme (lymeborreliose of ziekte van Lyme) wordt het verhaal héél complex. De meeste symptomen die je beschrijft komen overeen met lymeborreliose en worden veroorzaakt door de hersenziekte die door Lyme wordt veroorzaakt. Omdat beide problemen zich afspelen in het centraal zenuwstelsel kan het best zijn, dat de overdosis lorazepam een extra push heeft veroorzaakt op de beschadiging, maar zeker weten kan je nooit. Bovendien moet je beseffen, dat het nu niet uitmaakt wat de echte oorzaak is, maar hoe je kan revalideren. Ga naar een reguliere arts (geen alternatieve) en laat je doorverwijzen naar een neuroloog. Succes en sterkte.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lorazepam
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lymeziekte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100