Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zien ze maagkanker altijd met een gastroscopie?

Zien ze met een gastroscopie maagkanker of kunnen ze dit missen of verwarren met iets anders. Of is maagtumor duidelijk voor de maagleverdarm arts

Weet jij het antwoord?

/2500

Tijdens het onderzoek kan de arts stukjes verdacht weefsel wegnemen voor onderzoek. Dit heet een biopsie. Een patholoog onderzoekt het weefsel onder de microscoop. Met de uitslag stelt de arts een definitieve diagnose.

Bronnen:
https://www.kanker.nl/kankersoorten/maagka...

Nee, ze kunnen helaas niet altijd kanker ontdekken. Maar de ervaring is inmiddels wel groot op dit gebied. Met de endoscoop kan het moeilijk zijn om verdacht weefsel (kankerachtige laesies) te onderscheiden van gezond of met littekens bedekt maagweefsel. Je ziet geen grote massa wanneer kanker aanwezig is. In plaats daarvan zien je vaak heel kleine, zeer subtiele laesies. Ervaren artsen kunnen wel gemakkelijker de subtiliteiten van zeer vroege maagkanker ontdekken.

Bronnen:
https://www.hopkinsmedicine.org/health/con...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100