Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan een bol op de onderkaak zijn?

Ik heb sinds 3 dagen een bol op mijn onderkaak/kin. De bol is pijnlijk als ik hem aanraak en ik kan hem niet bewegen. Mijn linker onderkaak staat ook wat dik. De pijn trekt door naar heel mijn linkerhals.
Weet iemand wat dit zou kunnen zijn of heeft iemand er ervaring mee? Op deze manier heb ik misschien een idee van of ik best een afspraak maak bij de huisarts of bij de tandarts.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijk een lymfeklier in de hals die wat is opgezet? Op https://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfeklier staat hierover vermeld: "Mensen maken zich zorgen als ze bij zichzelf een vergrote lymfeklier waarnemen, ze denken dan aan lymfeklierkanker of uitzaaiingen van andere kanker. Gezwollen lymfeklieren (lymfomen) zijn echter vrijwel altijd het gevolg van een infectie. Vergrote halsklieren komen met name bij kinderen zeer vaak voor. In het lichaam zijn vele honderden lymfeklieren. Grote aantallen bevinden zich vooral in de hals en onder de kaak, in de oksels en in de liezen." en "De lymfeklier is geen klier, alhoewel dit vroeger gedacht werd. Het is een soort opslagplaats van B- en T-lymfocyten. Als er zich in het lichaam een infectie voordoet, zal de dichtstbijzijnde lymfeklier vaak gezwollen raken." Een bezoek aan de huisarts voor de zekerheid is overigens altijd een optie. Toegevoegd na 3 minuten: Veel zorgen zou ik me persoonlijk in ieder geval momenteel niet maken.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfadenopathie
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfeklier

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100