Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe weet je of een teek lyme hebt?

Mijn moeder heeft net een teek gehad op haar rug. Ik heb die kunnen verwijderen met een tekentang. Voordat ik de plek aanraakte zag ik dat het rood was (geen kring). Hoe weet ik of deze teek lyme heeft? Want ik heb ooit ergens gehoord dat je het naar iets kon opsturen zodat de teek onderzocht word. Weet iemand dit?

Ps de teek was al iets groter geworden, we denken dat hij er een dag in zat

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Via het RIVM kun je je beet melden. Als u op Tekenradar.nl een tekenbeet meldt kunt u meedoen aan onderzoek naar tekenbeten en de ziekte van Lyme. Als u een rode ring of vlek meldt kunt u uitgenodigd worden voor het LymeProspect onderzoek naar langetermijn gevolgen van de ziekte van Lyme. Uw gezondheid wordt daarbij een jaar lang gevolgd. Je kunt de teek zelf eventueel naar het RIVM opsturen om te laten onderzoeken of het de ziekte van Lyme meedraagt.

Als er na een tijdje een roden kring komt is ze besmet dan moet je gelijk naar de dokter en dan krijg je een antibiotica kuur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100