Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar kan een verhoogde leverfunctie op duiden?

Naar verhoogde leverfunctie had ik ook infectiewaarden in m'n bloed, allebei de afwijkingen waren niet schrikbarend dus pas over 8 dagen een afspraak bij de HA, maar ik ben toch nieuwsgierig!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan te maken hebben met een verkeerde levensstijl Het kan te maken hebben met ongezond eten, drinken en roken. Het kan veroorzaakt worden door stress. Het kan een galprobleem zijn. Het kan een virus zijn. Vaak is het een lever/ gal / maagprobleem. Toegevoegd na 1 minuut: Eet twee x daags, blaadjes van de paardenbloem. Drink veel water.

Veranderde leverfuncties wijzen niet altijd op een leveraandoening. Het kan ook veroorzaakt worden door alcoholgebruik, medicijngebruik, ondervoeding, ernstig overgewicht en erg vet eten. In eerste instantie onderneemt een arts bij licht verhoogde waardes daarom vaak nog niets. De arts zal u adviezen geven over gezonde voeding, (over)gewicht, alcohol- en medicijngebruik. Mogelijk kunt u overstappen naar andere medicijnen, die minder schadelijk zijn voor de lever. In veel gevallen worden de leverfuncties vanzelf weer normaal als u zich houdt aan de adviezen van de arts. Het is verstandig om binnen enkele maanden opnieuw bloedonderzoek te doen. Afhankelijk van die uitslag kan de arts u doorverwijzen voor verder onderzoek. Als uw leverwaardes ernstig verhoogd zijn, of als u klachten heeft die wijzen op een leveraandoening, zal de arts u direct doorverwijzen. Bij gezonde mensen vallen de waarden van de leverfuncties binnen normale grenzen. Deze normale grenzen worden de referentiewaarden genoemd. Abnormale leverfuncties kunnen een eerste aanwijzing zijn in de richting van een leverziekte. In het beginstadium van een leverziekte zijn er meestal nog geen lichamelijke klachten, terwijl de leverfuncties al wel veranderd zijn. Dit heeft te maken met de grote reservecapaciteit van de lever. Lichamelijke klachten treden hierdoor pas op wanneer de lever al behoorlijk beschadigd is.

Bronnen:
http://www.mlds.nl/onderzoeken/33/leverfun...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100