Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben vrijdag gebeten door een kalfje, is dit gevaarlijk ivm tetanus?

Het was een lief beestje. Hij was op mn hand aan het sabbelen en toen schrok hij en ik waardoor hij beet en ik mijn hand terug trok. Het bloedde en mijn vel zat los ( heb ik eraf gehaald) Mijn moeder heeft het ontsmet en een pleister gegeven. Maar omdat ik 16 ben ( en veel met paarden werk, ben vorig jaar gebeten door een paard, huisarts gaf antibiotica omdat ik 15 was en tetanus 15 jaar werkt) maar nu ik 16 ben is deze bijt gevaarlijk geweest? Het ziet er gewoon netjes uit. Moet ik nu mijn tetanus prik halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor verreweg de meeste Nederlanders geldt dat zij op hun negende de laatste tetanusvaccinatie hebben gekregen. Huisartsen en eerstehulpartsen zullen er daarom van uit gaan dat iedere verwonde persoon jonger dan 24 jaar nog beschermd is door de laatste tetanusvaccinatie en iedere persoon ouder dan 24 jaar niet meer beschermd is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100