Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoeveel mensen met epilepsie hebben ook een verstandelijke beperking?

Als ik het over epilepsie heb, valt het me vaak op dat mensen heel veel vooroordelen hebben. Er zijn bijvoorbeeld heel veel mensen, die denken dat (bijna) iedereen met epilepsie een verstandelijke handicap/verstandelijke achterstand heeft. Maar dat is niet zo! Ik ken weliswaar heel veel mensen met epilepsie waarbij dat inderdaad wel zo is, maar er zijn er ook heel veel die gewoon een gemiddeld IQ hebben! Daarom wil ik dat kunnen weerleggen, en daarom is mijn vraag: hoeveel procent van de mensen met epilepsie heeft een verstandelijk beperking/verstandelijke achterstand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ongeveer 25% van de mensen met epilepsie heeft een verstandelijke beperking. Omgekeerd heeft gemiddeld 20 tot 30% van de mensen met een verstandelijke beperking epilepsie. Bij mensen met een lichte beperking (IQ 50 tot 70) komt epilepsie het minst voor (5 tot 7%) en bij mensen met een zeer ernstige beperking (IQ lager dan 20) is de prevalentie van epilepsie het hoogst (meer dan 60%) .

Bronnen:
http://epilepsie.neurologie.nl/cmssite/ind...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100