Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom gebruiken we niet meer bacteriofagen ipv antibiotica. Gezien steeds meer bacteriën resistent raken voor antibiotica!

Een bacteriofaag is een virus die enkel en alleen een bacterie dood en hiermee onschadelijk maakt. Vroeg gebruikte we meer bacteriofagen. Maar met de komst van de antibiotica wordt dit zo goed als niet meer toegepast. Terwijl antibiotica zo'n groot nadeel heeft! Een bacterie wordt zo gemakkelijk resistent tegen de antibiotica. En hiermee worden die bacteriën nog gevaarlijker.
Waarom vallen we daarom niet terug op de vertrouwde bacteriofagen???

Weet jij het antwoord?

/2500

Bijna al het onderzoek is in het Russisch geschreven (ten tijde van de koude oorlog) en als je serieus genomen wilt worden in de medische wereld MOET je in het engels publiceren. Een andere factor is hoogstwaarschijnlijk de lage kostprijs, niet goed voor de winsten van de farmaceutische industrie. Is van een forum!

Bronnen:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.ph...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100