Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat ik heel vaak ziek wordt? Is dit een alarmsignaal?

En hop ik heb de verkoudheidsvirus "weer" te pakken gekregen.Ik weet het niet de eerste dagen of 5 werd mijn stem hees en hoeste ik ,de dag ervoor dat mijn stem hees was was ik naar een fuif geweest. Het is al zeker de 6a7 de keer of meer dat ik verkouden wordt en om een bepaalde tijd opgezette lymfeklieren in mijn hals. Hoe komt dit toch ik eet dagelijks fruit en neem ijzer tabletten en ik sport en drink en slaap voldoende hoe komt dat nu is dit een teken van een slecht imuumsysteem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het verkoudheidsvirus krijg je van anderen die besmet zijn. Dit door inademing van druppeltjes -al dan niet zichtbaar- die zij door niezen of praten in de lucht brengen. Of doordat je die druppeltjes op je handen krijgt en dan binnenkrijgt als je eet zonder vooraf je handen te wassen. Waarschijnlijk heb jij werk, school of een sociaal leven waarbij je met veel verschillende mensen te maken hebt. Dat zal binnen zijn (-minder goed geventileerd dan buiten) en waarschijnlijk kom je ook best dicht bij die mensen. Werken met kleine kinderen is een notoire bron van verkoudheid. Wellicht raak je ook veel dingen aan waarop zulke druppeltjes kunnen zijn neergedaald. Denk aan contant geld, trapleuningen of vasthoudpalen in het openbaar vervoer. En was je je handen nadien niet voor je gaat eten.

Het begint bij gezonde, pure voeding. Je zegt dat je 'dagelijks' fruit eet. Dat wil niets zeggen. Hoeveel fruit eet je, wat voor fruit, biologish of niet biologisch en hoeveel groenten eet je en eet je deze ook rauw en zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Zitren er in je eetpatroon veel chemische middelen (e-nummers), geraffineerde suikers (lege calorieen) en veel zout? En bestaat je voedingspatroon uit bewerkte producten en veel dierlijke producten met transvetten, lactose etc. Dan zou het heel goed kunnen dat je lichaam niet voldoende weerstand bezit om virussen buiten de deur te houden. Ik slik zelf sinds een jaar de female multivitamine van Solgar. Dit is naar mijn weten de beste multi op de nederlandse markt en is niet-synthetisch, waardoor alle vitaminen en mineralen goed worden opgenomen door je lichaam. Probeer daarnaast een voedingspatroon aan te meten met in de hoofdrol (onbespoten) groenten en fruit en pure, echte voeding (kiemen, zaden, noten, peulvruchten). Geen pakjes en zakjes gedoe zeg maar en zo min mogelijk dierlijke producten (vooral rood vlees en melk zijn boosdoeners). Ik doe dit zelf nu ook ongeveer een jaar en ik heb me nog nooit zo fit en energiek gevoeld. Daarvoor was ik elke 2 maanden verkouden, nu niet meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100