Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is Imodium de alleen goed remmen tegen diarree of er ook andere oplossing voor dat?

Ik heb diarree overheersende prikkelbare darm syndroom (PDS-D). Ik heb Tasectan geprobeerd met zeer beperkt succes. Ik was aanbevolen Imodium, maar is dat goed voor de lange termijn, of zijn er andere middelen tegen diarree die veilig zijn voor het beheersen van aanhoudende en niet aflatende diarree zijn?

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is absoluut geen middel om lang in te nemen. Je mag het maximaal 10 dagen innemen. Dit middel heeft echt vervelende bijwerkingen, zoals beschadiging van je centrale zenuwstelsel. Je moet met spoed naar je huisarts, je mag hiermee niet zelf gaan experimenteren.

Over immodium: Immodium is een middel wat onder de juiste dosering langere tijd gebruikt kan worden. Het is relatief veilig en kan daarom over de toonbank verkocht worden. Bij kinderen onder de 3 wordt het niet gegeven. Bij Immodium is het belangrijk dat u ruim voldoende drinkt. (zie bron 1) Wacht met innemen er is meer. Omdat elk lichaam anders is en bij PDS-D ofwel IBD er geen standaard is raad ik aan dit in geheel d.m.v. overleg met begeleidend/behandelend arts te doen. Dit is ook wat ik in zowel clinische raporten over immodium als informatie over PDS-D nazie. De introductie van nieuwe medicijnen, ook die over de toonbank verkocht worden, kan het beste begeleid worden door iemand die uw individuele situatie en medicijn gebruikt kent. Uw darmen verwerken namelijk het medicijn en moeten die functie wel aankunnen. Huisarts of specialistische begeleiding! Wel durf ik u als advies te geven eens goed aan de kant van voeding te kijken. Gezien uw aangegeven probleem (de stoelgang ten gevolge van) kan het veel baat hebben met arts en een dietiste te kijken naar een voor u op maat gemaakt dieet. Onderzoek van de laatste jaren duidt er op dat door middel van een uitgekiend en persoonlijk dieet veel mensen mensen met PDS-D een stabielere regeling van de stoelgang hebben. Hierbij wordt o.a. gekeken naar bepaalde vezels en eiwitten en kan men deze via een dieet vermijden. (Bron 2) Hoop dat dit uw vraag beantwoord. Toegevoegd na 5 minuten: PDS-D kan betekenen dat u ook vaker uitdrogings verschijnselen heeft immodium en de werking verbruikt veel vocht. Uitdroging als u hier al last van heeft kan dit versterken is nu juist een staat van het lichaam waarin Immodium de grootste eventuele schade zou kunnen aanrichten. Voorzichtig dus. Toegevoegd na 10 minuten: Immodium wordt voorgeschreven bij diarree, ter bevordering of regeling van de darm doorgang en kan verminderde functies van de anus verhelpen. Toegevoegd na 1 dag: Dit geldt ook voor homeopatische medicijnen uiteraard.

Bronnen:
http://ibs.about.com/od/medicationforibs/a...
http://www.webmd.com/ibs/features/finding-...
https://www.teylerapotheek.nl/pages/ApoNLG...

Vaak als er nog net geen diarree is bij mij, maar ik wel erg rommelende darmen heb, en ik wel weet dat het dan fout gaat, neem ik van tevoren vaak al Okugest van VSM in hier kun je op zuigen en helpt goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100