Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Nadat er een scan werd genomen bleek ik beginnende bifrontale corticale hersenatrofie te hebben. Wat is dit eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Corticale hersenatrofie = Verschrompeling van je hersenen. Bifrontaal is aan de voorkant van je voorhoofd, aan beide kanten. Bij jou zal het dus niet je achterkwab zijn, zoals vaak voorkomt bij beginnende dementie, maar andere delen van de hersenen die zijn aangetast. Daar kan ik je wel sites over geven, zodat je meer kan lezen en plaatjes kan bekijken, maar dat heeft niet zo veel zin. Omdat het beginnend is, kan er misschien nog wat aan gedaan worden. Ik zou me door je neuroloog eens een uitgebreide uitleg laten geven.

Je hersenweefsel neemt af.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Atrofie

Hersenatrofie (het kleiner worden van de hersenen) wordt regelmatig gezien bij ouderen tijdens beeldvormend onderzoek. Een afname in het volume van de grijze stof aan de buitenkant van de hersenen is een teken van corticale atrofie (wegkwijnen hersenschors). Onderzoek naar hersenatrofie is belangrijk, omdat de mate en de snelheid van verergering van hersenatrofie geassocieerd zijn met het ontstaan van dementie. Vraag meer uitleg aan je behandelende arts.

Bronnen:
http://www.umcutrecht.nl/subsite/Vasculair...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100