Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan iemand me vertellen wat deze blaasjes op het lichaam betekenen? het is GEEN verbrande huid.

een vriendin uit de Filippijnen vroeg hulp voor haar zus die kanker zou hebben. deze blaasjes zouden op het ganse lichaam voorkomen en het zou erg branden en dus zeer pijnlijk zijn.
de dokter zou gezegd hebben dat het levensbedreigend zou zijn...
ik denk dat dit niet zo is maar ik ben natuurlijk geen specialist!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou Bulleus pemfigoïd kunnen zijn. Een heel zeldzame auto-immuunziekte waarbij blaren op de huid en slijmvliezen ontstaan. Dit kan plotseling beginnen, zonder duidelijke aanleiding. Bij auto-immuunziekten valt het afweersysteem onderdelen van het eigen lichaam aan. In het geval van Bulleus pemfigoïd worden door het lichaam antistoffen gevormd die gericht zijn tegen bepaalde bestanddelen van de huid, waardoor blaren onder de opperhuid ontstaan. Deze aandoening is goed te behandelen, maar meestal duurt die behandeling vele jaren. Soms stopt het ziekteproces uiteindelijk weer vanzelf. De ziekte is niet besmettelijk, niet erfelijk en ook niet kwaadaardig.

Bronnen:
http://www.huidarts.info/documents/?v=2&id=38

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100