Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat is een hilaire massa?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De hilus is het gebied zo ongeveer tussen de longen. Een hilaire massa is "iets" tussen de longen, dat er niet thuishoort. Dat "iets" kan van alles zijn; soms lijkt er op een röntgenfoto iets te zitten doordat de foto verkeert genomen is, tot abcessen en kwaadaardige tumoren. Tussen de longen zit een pakket aan lymfeklieren. Meestal gaat een hilaire massa uit van deze lymfeklieren. De klieren zijn dan vergroot; doorgaans wordt dat veroorzaakt door ofwel een ontsteking ergens in die omgeving, uitzaaiingen van kanker, of als uiting van een haematologische maligniteit als leukemie.

Een hilair massa is een brok gevormd door de abnormale groei van weefselcellen. Het wordt meestal veroorzaakt door de ongecontroleerde, progressieve groei van cellen die geen functie hebben. De meeste hilaire massa kan worden beschouwd tumoren of neoplasma zijn.

Bronnen:
http://translate.googleusercontent.com/tra...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100