Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan er een toch bacteriele infectie zijn in de holtes als de rontgenfoto van de holtes goed is. Er is geen sinusitis geconstateerd op de foto.

De klachten zijn er namelijk wel. Hoofdpijn, oren die af en toe dicht zitten, grieperig gevoel. Neusspray en paracetamol halen de scherpe kantjes ervan af maar laten me nog niet beter voelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou, ik heb geprobeerd de getallen te vinden, maar het diagnostisch kompas gaat niet verder dan: in geval van luchthoudende sinussen is een sinusitis zo goed als uitgesloten. Dit is de politiek correcte manier om te zeggen dat bij een niet afwijkende foto er gewoon geen sprake is van een holteontsteking. De kans dat, als er geen versluiering gezien wordt, toch sprake is van een ontsteking is zo klein, dat je de diagnose holteontsteking genoeglijk uit kunt sluiten. Zoals ik in je vorige vraag al aangaf geldt dat voor zowel virale als bacteriële ontstekingen. Als je enige klachten hoofdpijn en een grieperig gevoel zijn, dan zou ik alleen op grond daarvan de diagnose ook al wel uit durven sluiten; zeker een bacteriële. Wat er dan wel aan de hand is kan ik niet vertellen, daarvoor heb ik te weinig informatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100