Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ziekenhuis in en uit, wat kan dit zijn ?

Al sinds enkele jaren loop ik nu ziekenhuis in en uit. Ik ging voor klachten naar een reumatoloog, deze vond een verhoogd aantal witte bloedcellen in mijn bloed, ook in de urine waren deze aanwezig. Hij verwees me naar een internist waar ik tot de dag van vandaag regelmatig langs ga. Bloedprikken en dan voor de uitslag naar haar. De witte bloedcellen zijn altijd verhoogd, het schommelt. Meestal tussen de 20 en 25. Ze dacht dat het wel eens chronische myeloide leukemie kon zijn maar wou me een beenmergpunctie besparen en stelde het uit. Eind vorige jaar dacht ze niet meer dat het leukemie zou zijn. Dit jaar echter waren mijn bloedwaarden zo veranderd dat ik toch een beenmergpunctie moest ondergaan. Hierin werden schuimcellen (sea blue histiocytes) aangetroffen. Ze dacht aan een stapelziekte en sloot leukemie voor 100 % uit. Vorige week in het AMC kreeg ik heel wat anders te horen. Ze heeft m'n beenmerg bekeken en voor haar was een stapelziekte uitgesloten. Er is bloedonderzoek gedaan om het 100 % uit te sluiten. M'n beenmerg is erg actief en het aantal rode bloedcellen die ze aantrof waren abnormaal hoog voor iemand van mijn leeftijd. De bot biopsie bleek mislukt en de hele beenmergpunctie wil ze opnieuw laten doen in het Erasmus R'dam. Volgens haar bleef er niet veel anders meer over dan leukemie. Herkend iemand dit verhaal of heeft iemand een idee wat dit kan zijn en wat ik kan doen? Dit welles nietes is om gek van te worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vraagt: wat kan dit zijn? Ik herken dit verhaal van iemand uit mijn omgeving. Gezien jouw verhaal, met opnames in de Paaz en jouw beschrijvingen van de ziektebeelden, denk ik: Het kan hypochondrie zijn. http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypochondrie

Als je in de mallemolen zit is het zeer lastig. Aan de ene kant is je internist zeer open wat het wel of niet kan zijn. Aan de andere kant wordt je gek van. Misschien is het nu tijd dat wat rust krijgt en de internist in alle rust kan onderzoeken wat je hebt, maar dat jij even met rust gelaten wordt over de uitslag. Waarschijnlijk weet je nu dat 100% iets uit sluiten niet mogelijk is. Want ik je aanraad is om te vragen of de behandeling gestart kan worden ook al is de oorzaak niet honderd procent duidelijk. Want precies naam of oorzaak is van rare bloedwaarden is misschien niet duidelijk, maar het is zaak, dat deze bloedwaarden weer normaal worden. Soms verliezen de academische artsen zich in academische discussies.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100