Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hebben mensen met dezelfde bloedgroepen dezelfde allergieën?

Met andere woorden: stel ik ben allergisch aan hennepzaden, zal mijn broer die dezelfde bloed(groep) heeft ook allergisch zijn aan hennepzaden?

Is er een verband tussen dit?

Ben eerlijk gezegd benieuwd...

P.S.: ik heb hier een pot met hennep-eiwittenpoeder liggen voor krachtsporters, ik verdraag het zelf niet aangezien ik er ademdepressie van krijg (vermoedelijk allergisch aan deze eiwitten).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allergieën zijn niet afhankelijk van bloedgroepen. Een allergie is een verdedigingsreactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen, die niet per definitie schadelijk zijn. Allergieën kunnen wel erfelijk zijn, het kan dus zijn dat je broer er ook allergisch voor is en dat dit dan erfelijk bepaald is. Maar het is onafhankelijk van bloedgroep.

Er zijn slechts 4 bloedgroepen: A, B, AB en 0. Er zijn heel veel verschillende allergieën, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat allergieën met bloedgroepen te maken hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100