Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je een teek die op je huid zit doden/verdrinken door bijv. 1 uur in bad te zitten?

Op herfstvakantie liepen we door het bos, en daarna zouden we eigenlijk een tekentest moeten doen. Het zijn 4 oudere kids die we hebben, en het begint een beetje genant te worden ze van top tot teen te begluren...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nood breekt wet. Controleer heel precies op teken, en als de dames en heren dat niet leuk vinden, jammer. De meeste teken zitten op armen en benen, maar ze kunnen ook onder een t shirt terecht zijn gekomen. Ik heb er ooit een op mijn buik gehad. en ik was geheel gekleed. Echter, als niemand tot dusverre een kring heeft gezien op het lichaam, zal het wel meevallen. Bovendien valt een volgezogen teek wel op, die is zo groot als een erwt. Maar verdrinken kan je een teek niet. Die is super taai. Ik zou gewoon mijn functie van ouder uitoefenen! Als je eenmaal bent geïnfecteerd is dat een levenslang probleem en dat wil niemand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100