Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

gaat een onsteking van de bijbal altijd gepaard met zwelling?

omdat de huisartsenpost dacht aan balonsteking maar de huisarts weer niet want een onsteking gaat meestal gepaard met zwelling. dit klopt ook wel, hij zegt ook dat er veel mannen zijn met onverklaarbare pijn in de scrotum en ballen dat ze nog niet weten wat het is. terwijl de levofloxacine(antibiotica 10 dagen trouwens ook soa test gehad alles negatief).van huisartenpost wel geholpen heeft? hij denkt nog steeds dat het geen epidymitis of orchitis is.. kan dit kloppen? ik heb ook een echo gehad maar dit was 3 dagen in de kuur en hij zei dat die geen onsteking kon zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja zo'n ontsteking gaat altijd gepaard met zwelling. Sterker nog elke ontsteking, waar dan ook, gaat gepaard met zwelling. Een zwelling is een obligaat verschijnsel bij ontstekingen. Wel kan het zo zijn, dat er erg weinig zwelling is. Hoewel die er dan wel is, is de zwelling dan niet of nauwelijks te voelen. Als de antibiotica goed hielpen en de pijn echt in je bal of bijbal zat, dan lijkt het me logisch om wel aan een pectoris of epidydimitis te denken. Dat er bij de echo niets gezien werd zegt niets, na een aantal dagen antibiotica. Waarom gelooft je huisarts er niet in?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100