Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is tering hetzelfde als kanker?

Vroeger stierven er veel mensen aan de tering,maar is dat hetzelfde als kanker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tering was vroeger de naam voor wat we nu tuberculose noemen. De naam verwijst naar het feit dat mensen met tbc snel vermagerden, of 'wegteerden'. Wij kennen het woord 'tering' ook nog steeds in de uitdrukking 'de tering naar de nering zetten'. Dat betekent: niet méér opmaken dan je verdient.

Nee, tering is tuberculose oftewel TBC en is dus geen kanker.

nee tubercolose is een is een ernstige, soms besmettelijke bacteriële infectieziekte veelal veroorzaakt door Mycobacterium tuberculosis http://nl.wikipedia.org/wiki/Tuberculose http://nl.wikipedia.org/wiki/Mycobacterium_tuberculosis Kanker (Latijn: neoplasma malignum) is een aandoening die gekenmerkt wordt door de volgende verschijnselen: er zijn cellen die zich onbeheerst vermenigvuldigen en dit blijven doen; de woekerende cellen breiden zich uit in omliggend weefsel en richten hier schade aan (invasieve groei of infiltratie); de woekerende cellen verspreiden zich ook naar ver weg gelegen plaatsen in het lichaam (metastasering ofwel uitzaaiing). Dit geschiedt via de lymfevaten (lymfogene metastasering), via het bloed (hematogene metastasering) en in aanwezige lichaamsholten (bijvoorbeeld buikholte). http://nl.wikipedia.org/wiki/Kanker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100