Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag ik werken met gordelroos?

Sinds vrijdag heb ik pijn in de zij en rug, en vandaag ben ik naar de huisarts geweest omdat ik rode bultjes kreeg op zij en rug, nu heb ik gordelroos zegt de dokter. Mag ik wel werken met gordelroos? en hoelang gaat het duren voor ik eraf ben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt gewoon gaan werken met gordelroos als je daartoe in staat bent, gordelroos wordt veroorzaakt door hetzelfde virus als dat van waterpokken en komt voornamelijk op latere leeftijd voor waarschijnlijk als gevolg van verminderde weerstand. Het duurt een tot 2 weken voordat de gordelroos over gaat. Waterpokkenvirus Wanneer iemand, meestal als kind, voor het eerst in aanraking komt met het waterpokkenvirus, ontstaan de waterpokken. Na genezing blijft het virus achter in de zenuwen van de huid. Je merkt daar niets van. Soms wordt het virus na jaren weer actief en veroorzaakt het gordelroos. Waardoor het virus geactiveerd wordt is niet helemaal zeker. Waarschijnlijk heeft het met de weerstand te maken. Deze neemt bij het ouder worden geleidelijk af. Mensen die ouder zijn dan zestig jaar hebben een grotere kans op het krijgen van gordelroos. Evenals patiënten met een ernstige ziekte, of die geneesmiddelen gebruiken die immuniteit onderdrukken. Behandeling Voor niet ernstige gordelroos is bij gezonde mensen geen behandeling nodig. Laat je huid zoveel mogelijk met rust. Je mag gewoon douchen of in bad. Om je kleding te bescherming of om schuren te voorkomen, kun je de blaasjes afdekken met wondgaas. Het is belangrijk om de handen goed met zeep te wassen nadat je aan de blaasjes hebt gezeten. De blaasjes zijn besmettelijk tot dat ze zijn ingedroogd. Iemand die nog geen waterpokken heeft gehad kan er de waterpokken van krijgen. Je kunt iemand anders niet rechtstreeks met gordelroos besmetten. Eventueel kan je op de blaasjes een indrogende zalf smeren of een product gebruiken om de jeuk te verzachten. Tegen de pijn kun je pijnstillende middelen gebruiken. Medicijnen Bij gordelroos in het gezicht en bij mensen met een verzwakte weerstand wordt de aandoening behandeld met een antiviraal geneesmiddel. In een enkel geval worden patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Bij een oogontsteking wordt ook vaak de hulp van een oogarts ingeroepen. En dan? Meestal gaat de gordelroos na een tot twee weken vanzelf over. Daarna blijft de huid nog een paar weken vlekkerig. Over het algemeen houd je geen littekens over aan gordelroos. Tenzij je er aan hebt gekrabt. Ook bij een ernstig en langdurig verloop van gordelroos kan het zijn dat littekens achterblijven.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/tips-voor-een...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100