Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag ik roken terwijl ik griep heb?

Ik heb nu al 9 dagen griep (in het begin ook met koorts) en knap langzaan maar zeker wel weer op. In het begin kon ik niet eens aan het woord roken denken maar ik heb nu echt ontzettend veel zin in een sigaret, zorgt dit er voor dat ik weer zieker word of dat het langer duurt voordat ik helemaal ben opgeknapt of kan het geen kwaad? (Natuurlijk doet het wel kwaad maar ik bedoel in combinatie met de griep)

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe kan het voor je griep weinig kwaad. Als jij een sigaret wil roken, dan kan je dat gewoon doen. Moet er wel bij zeggen dat het wel een mooi moment is om te stoppen, de lichamelijke ontwenning ben je al wel zo'n beetje voorbij. Maar goed, dat is natuurlijk je eigen keuze.

Rokers hebben meer kans op luchtweginfecties en longontsteking, en houden vaak langer klachten dan niet-rokers. Je loopt door te gaan roken terwijl je nog niet hersteld bent van griep daarom extra risico om een longontsteking te ontwikkelen, en dan gaat je ziekteperiode nog veel langer duren...

Bronnen:
http://www.degrotelongontstekingmeting.nl/...

Ik heb dat zelf ook altijd. Ga (buiten) niet meteen volle bak roken maar doe het lekker rustig aan. Ik merk namelijk aan mezelf dat als ik ziek ben maar wel weer aan de betere hand ben dat het juist beter gaat als ik een aantal keer naar buiten ga om te roken. Het vergt namelijk wel wat inspanning maar daarna kun je weer gaan liggen. Maar zo kun je langzaam weer wat dingen gaan doen en word je weer wat acctiever.

Roken is slecht voor je hele lichaam, dus niet alleen voor je luchtwegen. De rook gaat via je longen naar je bloedbanen en bereikt alle organen . Dus je kan gewoon doorroken als je griep heb. Wat denk je zelf?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100