Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is de ziekte ME ongeneeslijk?

de ziekte ME (soms ten onrechte ook CVS genoemd) is het niet te genezen? Want er zijn mensen die jaren ziek zijn en ook is er geen eenduidige/duidelijke behandeling voor, is het niet te genezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jammer genoeg is dit niet te genezen. Professoren zijn er trouwens nog altijd niet uit of CVS veroorzaakt wordt door een virus of niet.

Bronnen:
familie

Volgens mij is de ziekte inderdaad nog niet te genezen. Maar je kunt de hoop koesteren dat de diagnose foutief gesteld is en dat er geen sprake is van ME maar van EHS (zie onderstaande link) dit is vooralsnog ook nog niet te genezen maar er is wel beter mee om te gaan!!!

Volgens voorzitter Guido den Broeder van de ME/CVS Vereniging kan de hersenaandoening myalgische encefalomyelitis (ME) worden genezen. Econometrist Den Broeder presenteerde in zijn lezing een systematische benadering van de multisysteemziekte ME en van de mogelijkheden voor behandeling. Veel behandelingen waarmee in het buitenland goede resultaten worden geboekt blijven echter voor Nederlandse patiënten onbereikbaar. Op de informatiedag illustreerde reumatoloog en CAM-arts René Tischer aan de hand van talloze voorbeelden onder meer het belang van goede voeding. Biochemicus Emar Vogelaar van het Europees Laboratorium voor Nutriënten liet zien dat er veel meer gemeten kan worden dan doorgaans wordt gedaan. Lees meer in de onderstaande bronnen:

Bronnen:
http://www.cvsme.nl/is-cvs-me-te-genezen.html
http://www.me-cvsvereniging.nl/me-te-genezen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100