Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wanneer moet je met je moedervlek naar de dermatoloog?

Hai, ik heb al van kleins af aan erg veel moedervlekken verspreid over mijn hele lichaam. De laatste tijd worden sommige van deze moedervlekken steeds groter! Sommige voelen een beetje gebobbeld aan, hebben een rare vorm en hebben meerdere kleuren. Ook heb ik wel eens jeuk ergens op mijn rug ofzo en als ik dan langs mijn moedervlek af schaaf begint deze best snel te bloeden. Ik ben al eens naar de dokter geweest en die heeft me toen doorgestuurd naar een dermatoloog, maar omdat er nog enkele korstjes op de moedervlek zaten, kon de dermatoloog het niet goed zien en moest ik na een bepaalde periode (3 maanden dacht ik) terugkomen naar de poli voor dermatologie. Binnenkort gaat mijn moeder een nieuwe afspraak hiervoor plannen maar ik vroeg me af of iemand misschien wist wat dit te betekenen heeft? Liefs Emma (15)

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet naar de dermatoloog als je opeens veel nieuwe moedervlekken hebt, als ze groeien, als ze (extreem) groot zijn of als ze bloeden. Het hoeft niets te betekenen, maar dat gaat de dermatoloog onderzoeken. Succes ermee!

Als ik dit lees moet u dringend naar de specialist. Hoe vroeger u erbij bent hoe beter. Verkleuren, vervormen, groeien, enz. dat zijn allemaal alarmtekens. Toegevoegd na 2 uur: Niet te geloven dat de mensen hier zo laks op reageren en maak klakkeloos een min geven, ik wil Emmaxx zeker niet bang maken maar hier is alle voorzichtigheid geboden want een melanoom is een zeer kwaadaardige kanker ! ! ! Is het niets, zoveel te beter, is het wel iets dan kan u er niet vroeg genoeg bij zijn. Mijn vrouw haar vriendinnen waren vroeger ook zo gul met hun goede raad, zo van " och zo erg zal dat wel niet zijn, of ziet er niets bijzonders uit, enz. Ik zal u de details besparen maar dat is volledig anders afgelopen ! ! !

Zo te zien ben je al bij een specialist geweest en wilde deze je nogmaals zien zodra de korstjes van je moedervlekken eraf zijn. Dit om beter te kunnen beoordelen of er iets aan de hand is. Wees gerust, dit wil niet betekenen dat er iets ernstigs aan de hand is. Je bent in goede handen bij een dermatoloog. Wel kan je vragen om enkel waarvan je echt last hebt te verwijderen. Dit gaat onder plaatselijke verdoving en meestal is dat 1 of 2 hechtingen per moedervlek. Is nagenoeg pijnloos en naderhand zie je amper een litteken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100