Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het waar dat tv stralen kankerverwekkend zijn op een ijzeren bed?

Ik heb in mijn kamer een TV dat met het beeld naar een ijzeren bed kijkt, Ik hoorde eens dat stralingen op een ijzerenbed kankerverwekkend kan zijn, Is dit waar ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens een Zweeds onderzoek wel maar er zijn verder geen bevestigingen van: STOCKHOLM - Televisiekijken in bed verhoogt de kans op kanker, zo stellen Zweedse onderzoekers. De metalen veren in het matras vangen volgens de wetenschappers kankerverwekkende elektrogolven op van het beeldscherm, die vervolgens het lichaam worden ingestraald. De toename van borst- en huidkanker sinds de jaren '70, zou hiermee ook verklaard kunnen worden. Toen werd de televisie namelijk voor het grote publiek toegankelijk, aldus de Zweden. Eerder onderzoek wees al uit dat Europeanen vaker op hun linkerzij slapen, wat zou verklaren waarom kanker steeds vaker aan de linkerkant van het lichaam voorkomt.

Bronnen:
http://partyflock.nl/topic/1096685/PAGE/1.html

ja , het is kanker verwekkend maar de kans is heel klein dat je erdoor besmet raakt want tegenwoordig is zelfs teveel melk drinken kankerverwekkend!.

Metaal is geleidend. Dus als je bed bv. vlak boven een zekeringkast staat of als er in de kamer eronder vlak onder het bed een zekeringkast is, zal een metalen metalen bed de straling die hiervan komt "doorgeven" en een houten bed minder. Het effect wordt nog versterkt als je op een metalen vering slaapt en/of een matras hebt met ijzeren spiralen. Vandaar wellicht deze waarschuwing. Over de invloed van stralen op het menselijk lichaam zijn er al heel wat zaken onderzocht en geschreven. En er tonen inderdaad sommige lange-termijn-onderzoeken lichamelijk schade aan. Zo wordt bv. het verband tussen leukemie en (hoog)spanning erkend (cfr bv. www.lne.be/themas/milieu-en-gezondheid/hoogspanning). Bij televisie leveren vooral oudere modellen straling op en worden niet aangeraden voor een slaapkamer. Maar voor alle duidelijkheid : alle elektrische toestellen geven straling af. Dus ook je leeslamp, elektrische wekker en natuurlijk de gsm die je in het handbereik naast je bed houdt... De combinatie van al die straling wordt benoemd als "elektrosmog" en wordt soms in verband gebracht met gezondheidsklachten, die zich voornamelijk op langere termijn manifesteren . Je kan dingen doen om de schade te vermijden/beperken : http://www.straling.nl/tips.php. Hier staat trouwens ook een tip voor televisie op de slaapkamer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100