Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kloppingen in het linker deel van mijn hoofd wat kan dat zijn?

Ik heb de laatste tijd kloppingen aan de linkerkant van mijn hoofd en het voelt echt alsof het IN mijn hoofd zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je met kloppingen pijn bedoeld dan kan dit migraine zijn omdat migraine meestal aan een kant van het hoofd voorkomt (migraine betekend ook half hoofd). Maar hier hoef je niet gelijk van uit te gaan als het ineens is en je er eerder nooit last van hebt gehad. Ook kan het clusterhoofdpijn zijn maar net zoals bij migraine, die kans is klein. Als je er echt last van hebt kan je het beste naar de dokter gaan.

Waarschijnlijk heb je last van spanningshoofdpijn. Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende soort stevige hoofdpijn in Nederland. Deze hoofdpijn wordt ervaren als een zeurende, drukkende pijn, die gepaard gaat met het gevoel van een strakke band om het hoofd. Dit kan samengaan met een bonkend gevoel aan één of beide zijden van het hoofd. Spanningshoofdpijn kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld vermoeidheid, een hoge werkdruk of een verkeerde houding. Vaak is deze hoofdpijn zo stevig dat het de dagelijkse bezigheden belemmert. De pijn verhindert je door te gaan met je activiteiten en kan daardoor erg storend zijn. Voor dit soort momenten kan een pijnstiller als Sarixell een goede keuze zijn. Wat kunt u er zelf aan doen? Achterhalen wat de hoofdpijn uitlokt Voor goede nachtrust zorgen Voldoende ontspanning Geregeld een andere lichaamshouding aannemen Zorg voor voldoende frisse lucht. Ben je er niet gerust in even naar de huisarts.

Bronnen:
http://www.sarixell.nl/over-stevige-hoofdpijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100