Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben blijkbaar allergisch voor vezelplaat. Op welke wijze kan ik de vezelplaat afdekken/bedekken?

Ik bedoel dus de ruwe, onafgewerkte vezelplaatstructuur thv achter- en onderkanten van kasten. Schilderen ? Met verf ? Afplakken met tape ? Andere suggestie ? bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik het goed opgezocht heb is het niet de vezelplaat zelf waar je allergisch op kunt reageren, maar is het formaldehyde - ook wel spaanplaatgas genoemd (in Nederland noemen wij het spaanplaat, en in België heet het blijkbaar vezelplaat). Wat kan je ertegen doen: - goed ventileren, dus ramen of roosters op kierstand zetten wat een constante luchtverversing levert. Dit werkt het beste wanneer je twee tegenover elkaar zittende ramen of roosters openzet. En luchten: extra ramen en deuren openzetten. - grote oppervlakken onbedekt spaanplaat behandelen met een op latex gebaseerde verf. - isolatiemateriaal aanbrengen tussen radiator en spaanplaat op plaatsen waar spaanplaat direct verwarmd wordt door een radiator. - de temperatuur niet te hoog laten oplopen (ideale temperatuur overdag is tussen 18° C en 22° C). - onafgewerkte zijkanten van spaanplaat met fineer of aluminiumplakband afdichten. - het beste is het om binnenshuis niet te roken. Wordt er in jouw huis wel gerookt, zorg dan voor extra ventilatie en houd tenminste de slaapkamers rookvrij.

Bronnen:
http://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/milieu-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100