Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je zonder borsten geen borstkanker krijgen?

Ik hoor wel eens van vrouwen dat ze hun borst(en) laten afzetten, om te voorkomen dat ze borstkanker krijgen (vaak hebben ze hier al een groter risico op, bijv. door erfelijkheid). Maar kun je zonder borsten dan helemaal geen borstkanker meer krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kans wordt veel kleiner, maar het is niet uitgesloten dat je geen borstkanker (meer) krijgt. In sommige gevallen kunnen er kankercellen achterblijven in de okselklieren of kan de kanker terugkomen na gewone borstamputatie. Patiënten die kanker in de ene borst hebben (gehad), hebben een verhoogd risico op kanker in de andere borst. Na een gewone borstamputatie blijven alle patiënten daarom onder controle.

Bronnen:
www.medicinfo.nl

Als de borsten ter preventie worden verwijderd dan kan er geen borstkanker ontstaan. Er is dan immers geen borstweefsel meer.

Zelfs al zet je beide borsten op jonge leeftijd af, nog heb je de kans dat je borstkanker kunt krijgen. Er is nooit een 100% kans op een borstkankerloze toekomst. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100