Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat mijn haar uitvalt?

anderhalf jaar na borstbestraling valt mijn haar nog uit. '
Wel gebruik ik Tamoxifen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Indien je geen chemo hebt gehad en je haar uit valt heeft dit zeker niets met bestraling te maken omdat dit op de plaats zelf word behandeld. Neem je bijvoorbeeld medicatie zoals anticoagulantia ('bloedverdunners') retinoïden (isotretinoïne, acitretine, gebruikt in de dermatologie) lithium (psychiatrie) of in minder gevallen antimalaria medicijnen bèta-blokkers (cardiologie) ACE-remmers (cardiologie) dan is er ene kans op haaruitval kan uiteraard ook een bacteriën infectie zijn dus ontstoken van de huid enz.... Daarvoor is het best eens langs te gaan bij de huisarts

Een vriendin van me deed haar haar vaak strak naar achteren dan kan je haar ook uitvallen is dat het niet?

Tamoxifen heeft, zover dat ik weet, haaruitval niet als bijwerking. In ieder geval kan het sowieso niet door de bestraling komen, die is in jouw geval lokaal op de aangedane borst gegeven. Ik zou gewoon even langs je huisarts gaan als de haaruitval dermate ernstig is. Sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100