Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan er gebeuren als je een vlieg hebt doorgeslikt?

Hallo,

tijdens een nacht ergens eind 2009 schoot ik plots wakker en toevallig kwam er een vlieg/mug in mijn mond die ik heb doorgeslikt, dat ging echt heel snel en kon het niet vermijden, achteraf kreeg ik allerlei klachten (vooral neurologische klachten) zoals het regelmatig vibreren van mijn wenkbrauwen (oogkassen), aanhoudende kaakgewirchtspijnen (TMD), duizeligheidsklachten (menière) en als laatst aanhoudende oorsuizingen.

Ik heb er nooit bij stilgestaan maar laatst moest ik terug hieraan denken of een vlieg of een mug die ik had doorgeslikt niet de oorzaak zou geweest kunnen zijn van al mijn klachten?

Problemen aan mijn oogkassen, de duizeligheid en de kaagewirchtsklachten zijn gelukkig na enkele maanden verdwenen maar de oorsuizingen zijn gebleven; Tinnitus noemen ze dat.

Weet iemand of zo'n mug of een vlieg bepaalde bacteriën bevat die dit soort problemen zou kunnen veroorzaken?

Indien wel, wat voor bacteriën zouden dat geweest kunnen zijn?

Dank bij voorbaat

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee de bacterien op een vlieg die maagzuur kunnen overleven kun je alleen op DAT moment diaree van krijgen, vergelijkbaar met een voedselvergiftiging maar zelfs dat komt eigenlijk nooit voor is alleen theorie. Wat ook zou kunnen is als de vlieg net eitjes bij haar draagt dat je er 'wormen' van zou kunnen krijgen, maar dan had je daar al LANG last van gehad en niet in de vorm van klachten die jij omschrijft.... Dus maak je geen zorgen. Gebeurt zoveel mensen, wat denk je op de fiets, of aan het strand met veel wind.

Vliegen dragen inderdaad vreselijke bacteriën bij zich, maar ons maagzuur is daar in de regel wel tegen bestand, mits je weerstand normaal is. Muggen kunnen zeker geen kwaad. Maar mt die lijst klachten zou ik toch echt naar de huisarts gaan, en niet aan die vlieg denken. Daar krijg je in het ergste geval hooguit een paar dagen diarree van, maar meer waarschijnlijk niks. Zeker geen meniere en tinnitus. En die staan ook weer los van de neurologische klachten die je beschrijft, waarvoor je vrees ik echt naar iets anders op zoek zal moeten. Er is in elk geval niets bekend over eender welke relatie met een insect of insectspecifieke bacterie dan ook.

Zodra je een vlieg doorslikt word deze bijna gelijk verteerd door je masgzuur. Ook een groot gedeeltelijke van de mogelijke bacterien van de vlieg overleven het maagzuur niet.

nee hoor, dat ligt niet aan die vlieg. Die is gewoon in jouw slokdarm al gestorven en in je maag verteerd. Dat was louter toeval.

Ik denk dat hetvliegje/mug niks met je klachten te maken heeft,inderdaad slikken we dagelijks kleine insecten in zonder het te merken. Ik denk dat je de ziekte van meniere hebt,ik heb het zelf ook,de duizeligheid en tinnitus is daar kenmerkend voor,de duizeligheidsklachten en vibreren van je ooglid was tijdens zo'n aanval,tussen de aanvallen dor is de tinnitus constant aanwezig. de ene persoon heeft 1xper zoveel jaren een aanval van meniere en een ander elke maand bv. maar insecten hebben daar echt niks mee te maken. s

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100