Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heeft de ziekte kanker een functie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een ziekte zou best een functie kunnen hebben. Denk maar eens wat er vaak gebeurd als mensen ziek worden. Ze ontvangen meer aandacht, zorg en liefde. Het wordt toegestaan dat ze tijdelijk niet hoeven te gaan werken. Het geeft dus een verminderde verantwoordelijkheid en er wordt minder van de persoon vereist. Op deze manier heeft een ziekte de rol van het verplicht aandacht vestigen op je eigen persoonlijke welzijn. Maar: "Kanke" is geen ziekte!! Er zijn meer dan 100 verschillende soorten kanker. Elke soort is een andere ziekte. Daarbij zijn erfelijke soorten en soorten die je van buitenaf kan krijgen en soorten waarvan men niet weet waar ze vandaan komen etc. etc. Jouw vraag is dus niet zo maar te beantwoorden. Veel mensen die genezen zijn van een bepaalde soort van kanker, die zeggen dat ze er sterker van geworden zijn en veel van geleerd hebben en nu beter in het leven staan. Veel mensen die iemand verloren hebben, - veel te jong - aan een of ander vorm van kanker, die zullen daar geen enkele functie in zien.........

Wat er gebeurt is dat cellen te snel worden gedeelt, als dat te groot word komt het in je bloedbaan. Het heeft zover ik weet geen functie, maar een ziekte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100