Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoeveel paracetamol mag je innemen als je al 3 ibuprofen 400 mg inneemt op een dag?

Heb oorontsteking, en dat doet zeer.....Heb er een antibioticum voor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Paracetamol staat los van de ibuprofen, zoals hier al uitgelegd is: het zijn heel verschillende geneesmiddelen, en ze kunnen prima in combinatie met elkaar worden gebruikt. Normaal gesproken is voor volwassenen de maximumdosering 3 gram, dus 3x2 tabletten van 500 mg. Bij acute pijn mag kortdurend maximaal 4 gram worden gegeven, dus in totaal 8 tabletten van 500 mg op een dag. Voor chronisch gebruik is het officiële NHG-standpunt (NHG=nederlands huisartsengenootschap) tegenwoordig volgens mij 2,5 gram per dag, dus maximaal 5 tabletten. Voor leverpatiënten, ouderen en kinderen (of erg kleine volwassenen) gelden andere standaarden. Het is trouwens aan te raden om elke 4-6 uur een nieuwe dosering te nemen, en niet te wachten tot de pijn op z'n hevigst is. Het is dan moeilijker om een effectieve pijnstilling te bereiken.

Je mag maximaal 1 zo'n zware ibuprofen per 4 uur nemen, dus overdag zit je eigenlijk al wel aan je tax. Ik zou daar beslist geen paracetamol meer bij gaan slikken, hooguit voor de nacht nog eentje. Want als dit al niet werkt, helpt dat ook niet meer, maar zit je wel aan een mega-dosis pijnstillers. Oorontsteking doet inderdaad verschrikkelijk zeer. Als je echter al antibiotica hebt, moet het met een dag of twee wel minder worden. Helaas werkt nu eenmaal niet tegen ieder pijntje een pilletje, en zul je ook een beetje moeten 'uitzieken' . Iets warms of juist koels tegen je oor geeft wellicht ook nog enige verlichting.

Als je volwassen bent mag je kortdurend 4 x daags 2 tabletten van 500 mg. Dat je al ibuprofen hebt genomen maakt niet uit, dat kan samen.

Lees even na bij de bijsluiter van ibuprofen of dit wel samen met een antibioticum mag. Je vraag over de paracetamol is met een telefoontje naar de apotheker ook op te lossen. Sterkte met de oorpijn, zal heus wel afnemen.

Normaal gesproken gaat de pijn met een paar dagen wel weg met antibiotica,ik geloof nou niet dat een paar paracetamol kwaad kunnen hoor, het is toch maar voor een paar dagen, daar zal je niks van krijgen. Sterkte met je oorontsteking, dat doet gemeen zeer? .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100