Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe verminder ik mijn hooikoorts symptomen op een natuurlijke manier?

Ik heb vooral last van een jeukend gehemelte en jeuk in mijn oren! ook jeukt mijn neus soms en moet ik niezen. Vooral de jeuk is het ergste! hoe bestrijd ik dit op een natuurlijke manier en niet met medicatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voorkomen van hooikoorts Allergieën hebben complexe oorzaken, waarbij zowel aanleg als omgeving een rol spelen. Sommige mensen kunnen een zekere aanleg voor het optreden van allergieën hebben: allergieën "gaan" dan ook vaak binnen een familie. Het optreden van allergieën wordt sterk bevorderd door een ongezonde levensstijl (bijv. roken en alcohol- cq drugsgebruik) en luchtverontreiniging (fijnstof, stikstofoxydes); maar ook een overdreven hygiëne gedurende de jeugd verhoogt het risico om een allergie te ontwikkelen, ook op latere leeftijd. Ook het voedingspatroon kan mogelijk van invloed zijn. Wat betreft hooikoorts is de meest voor de hand liggende remedie om klachten te voorkomen zich niet bloot te stellen aan de uitlokkende prikkel, namelijk rondzwevende pollenkorrels waar men gevoelig voor is, bijvoorbeeld door binnen te blijven of op zijn minst af te zien van fysieke inspanning in de buitenlucht, vooral op zonnige droge dagen. Daarbij leveren pollenkalenders een erg nuttige aanwijzing. Het dragen van een (zonne)bril, een hoed en zeker een masker (filter) in extreme gevallen helpt ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100