Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Raken er jaarlijks 106 miljoen mensen besmet met gonorroe? En worden zij allemaal onvruchtbaar?

Volgens de wereldgezondheidsorganisatie raken er jaarlijks 106 miljoen mensen besmet! En sindskort is het zo dat de bacterie die deze ziekte/aandoening veroorzaakt resistent is geworden, dus het kan niet meer worden genezen, betekent dat dus dat er de komende jaren 106 miljoen mensen ongeneeslijk ziek worden? Wanneer gonorroe niet behandeld wordt kan dat lijden tot bijv. onvruchtbaarheid en zelfs de dood, betekent dit dus ook dat vanaf nu iedereen die daarmee besmet raakt onvruchtbaar wordt?

http://www.nu.nl/algemeen/2828511/gonorroe-mogelijk-snel-onbehandelbaar.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gonorroe is een ziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie - maar die bacterie is er in verschillende varianten, verschillende stammen. Er is nu een stam resistent tegen het type antibiotica dat tot nu toe afdoend was tegen gonorroe. "Waar in 2006 nog 0,1 procent van alle gonokokken resistent was tegen de cefalosporine cefixime, was dat 1,7 procent in 2011, een 17-voudige stijging. Resistentie tegen ceftriaxone komt inmiddels 10 keer vaker voor dan in 2006 (van 0,05% naar 0,5%). De stijging werd voornamelijk gezien aan de Amerikaanse westkust en onder mannen die seks hebben met mannen. Zodra vijf procent van alle bacteriën resistent is geworden, raadt het CDC gewoonlijk een andere behandeling aan. Maar in dit geval is er geen alternatief meer. De gonorroebacterie is al eerder resistent geworden tegen sulfanilamide (in 1940), tegen penicilline en tetracyclines (in de jaren tachtig) en tegen (fluor)chinolonen (in 2007)." (Bron: http://medischcontact.artsennet.nl/Nieuws-26/Nieuwsbericht/110283/Gonorroe-dreigt-onbehandelbaar-te-worden.htm ) In Nederland raken jaarlijks 6000 mensen besmet met gonorroe, en Wikipedia zegt: "Ongeveer 500 miljoen mensen lijden wereldwijd aan deze ziekte en er komen er 150 miljoen per jaar bij." Een goede reden om condooms te gebruiken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100