Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe ga je op met het verlies van een dierbaren ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan je niet uitleggen hoe je moet omgaan met een verlies . Vele mensen bedoelen het goed en geven jou adviezen wat je moet doen en hoe lang het duurt . Maar daar kun je beter niet veel op uit doen . Iedereen zoekt zijn eigen weg om met een groot verlies om te gaan . Bepaal zelf , of geef zelf aan wat je zelf wilt om het grote verlies te verwerken . En nog sterkte ermee .

Dat doet ieder op zijn eigen manier. Het helpt wel enorm om steun bij elkaar te vinden.

<3 sterkte Toegevoegd na 25 seconden: je moet het niet wegstoppen en er over praten dat helpt ook

Als eerste gecondoleerd. Het is voor iedereen heel persoonlijk hoe je ermee omgaat. Sommigen grijpen terug op hun geloof. Sommigen zoeken juist steun bij anderen. Beide hebben als overeenkomst dat je er in ieder geval over praat. Denk niet over het feit hoe en waarom ze zijn verloren. Ben er trots op dat je ze hebt mogen zien leven. Dat is het waardevolste goed.

Dat is voor ieder mens een heel persoonlijk proces, dat rouwproces. Er zijn zeer globaal verschillende fases te herkennen, maar: ook dat is zeer persoonlijk. Sommigen slaan fases over, soms schiet je terug in een eerdere fase. Wat erg belangrijk is denk ik: accepteer en aanvaard, dat je in een rouwproces zit, uit je/ga erdoorheen zoals je daar behoefte aan hebt en vooral: neem je tijd. Doe het op jouw manier, want zoals jij bent is er geen ander. Wat informatie voor je, misschien heb je er iets aan: http://www.verliesverwerken.nl/rouw/rouwproces.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100