Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat zijn de gevolgen van een te hoog cholesterol gehalte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt aan de verhouding tussen de verschillende soorten cholesterol: Het HDL en LDL cholesterol. Die verhouding geeft een betere maat dan zomaar een 'hoog cholesterol'. Veel HDL is bijv goed en veel LDL is slecht. Ook het triglyceridengehalte moet je weten om te bepalen wat goed of slecht is. Als er echt een verhoogd cholesterol is gemeten (en er is goed gekeken naar de verschillende soorten en het triglyceriden gehalte) vergroot dat je KANS op hart- en vaatziekten. Ze noemen een hoog cholesterolgehalte daarom een risicofactor. Andere risicofactoren zijn bijvoorbeeld roken, hoge bloeddruk, diabetes, erfelijkheid of overgewicht. Hoe meer risicofactoren u heeft, hoe groter uw risico.

Bronnen:
http://www.hartstichting.nl/risicofactoren...

Je bloed bloedaderen kunnen dicht gaan slippen waardoor hartklachten ontstaan. In het ergste geval kun je een hartinfarct ervan krijgen.

Bronnen:
Me oma

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100