Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn symptomen die je in de ontlasting kan zien voor haakwormen en andere soortgelijke parasieten die je kan oplopen in de tropen? (zie uitleg)

In 2008 ben ik op vakantie geweest in Indonesië.
Ik heb toen (stom genoeg) water uit de kraan gedronken, wat daar niet gereinigd is. Mijn moeder zei toen dat je daar wormen van kan krijgen.
Nu is mijn vraag, wat zijn symptomen voor haakwormen en andere wormen zoals, zweepwormen of mijnwormen?

Ik heb veel op internet gezocht, het enige wat ik kon vinden was hoe je het kan voorkomen en hoe je er van af komt.

Symptomen zijn volgens wikipedia: buik klachten en in ernstige gevallen bloedarmoede.

Maar wat zijn nou symptomen die je in de ontlasting kan zien? Zijn die er?

Ik vraag het me namelijk af of ik dus zo'n infectie kan hebben opgelopen.

Toegevoegd na 32 minuten:
Trouwens: ik heb geen buik klachten. Alleen zie ik soms wel hele kleine wit/gele dingen in mijn ontlasting. Ze lijken op sesamzaad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo vakantieganger, Alhoewel het al bijna 4 jaar geleden is, kan het zijn dat je ergens in je lichaam "iets" achtergebleven is van jouw tropisch uitstapje. Naar aanleiding van jouw laatste zin vond ik het volgende: Een besmetting met de mijnworm geeft in principe weinig of geen darmklachten, die bovendien helemaal niet typisch zijn. Alleen bij heel ernstige infecties kan er bloedarmoede optreden, maar dit is een probleem dat we uitsluitend zien bij kinderen en zwangere vrouwen uit de derde wereldlanden. De diagnose is eenvoudig bij het stoelgangonderzoek worden de typische wormeitjes aangetroffen. Er is een doeltreffende en eenvoudige behandeling (met Vermox®). Zie voor meer info en reacties de bron-site. Verstandig voor je lichaam en je eigen rust is zeker een afspraak te maken met je huisarts en een monstertje van je ontlasting te laten onderzoeken in een laboratorium van het ziekenhuis.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100