Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat te doen bij blaasonsteking?

kun je zwemmen als je een blaasontsteking hebt? ik heb voor het eerst een blaasinsteking dus weet er niet veel over .. hoe krijg ik het zsm weg? kan je ook gewoon seks hebben?

Toegevoegd na 28 minuten:
ik ben trouwens nu ook ongesteld en ben niet aan de pil

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb even voor je gegoogeld en ja, met een blaasontsteking mag je gewoon zwemmen. De bron is betrouwbaar, namelijk een kinderarts in het Emma kinderziekenhuis. ,,Een blaasontsteking is een bacteriële infectie van de blaas. Hij geeft vaak pijn bij het plassen en vaak moet je alsmaar kleine beetjes plassen. Een bekende boosdoener voor dit soort blaasontstekingen is een bacterie die ook in de darmen voorkomt. De besmetting vindt 'buitenom' plaats: de bacterie komt via de huid en de plasbuis terecht in de blaas. Een blaasontsteking is niet besmettelijk en de bacteriën die blaasontstekingen veroorzaken, zijn zoals gezegd toch al bij de mens aanwezig. Uw dochter kan dus gewoon gaan zwemmen!'' Over seks hebben zijn op het internet de meningen verdeeld. Op gezonsheidsplein l Toegevoegd na 4 minuten: Oeps, per ongeluk al verstuurd terwijl ik nog niet klaar was met typen. ,,Blaasontsteking kan echter ook door seks ontstaan. Blaasontsteking kan seksueel worden overgedragen door zonder condoom seks te hebben met iemand die bovengenoemde bacterie draagt. Het is dus af te raden om onveilige seks te hebben als je een blaasontsteking hebt. Een seksueel overgedragen blaasontsteking / cystitis is vaak minder uitgebreid dan een anders opgelopen blaasontsteking. Het blijft vaak beperkt tot een infectie van de plasbuis en (bij vrouwen) het slijnmvlies van de plasbuis en vulva. Het is dus eigenlijk geen echte blaasontsteking (de blaas zelf is immers niet ontstoken) maar een urineweginfectie.'' Bron: http://dokter-tips.jouwweb.nl/blaasontsteking Het komt er dus volgens mij op neer dat blaasontsteking kan ontstaan door seks, maar goed daar heb je nu niks meer aan, want je hebt al blaasontsteking. Volgens mij kun je dus nu beter seks hebben met condoom.

Bronnen:
http://www.ouders.nl/kindarts/ka1538.htm

Bij je huisarts krijg je meestal een antibiotica-kuur hiervoor. Dan is het na een dag of 3 weg.

hoi je kan gewoon zwemmen,maar even geen seks want je heb last van een bacterie, normaal krijg je van de dokter penicilline tabletten, maar je kan ook bij reform cranberrie tabletten halen die helpen ook goed en veel drinken.

Je kunt zwemmen met een blaasontsteking, maar ik vraag me af of dat heel prettig is, zeker met dit weer. Omdat je bij een blaasontsteking vaak kleine beetjes moet plassen, en omdat kou eerder buikpijn geeft dan warmte. Ik neem aan dat je bij de huisarts bent geweest, als je weet dat je voor het eerst een blaasontsteking hebt? Dan zul je vast antibiotica hebben gekregen. Hiermee is de ontsteking het snelst weg. De meeste blaasontstekingen gaan vanzelf over, maar met antibiotica gaat het sneller, en verminder je het risico op infecties. Wat je verder kunt doen, is ruim voldoende drinken (niet heeeel overmatig, als je al medicatie hebt, want dan spoel je ook de antibiotica te snel weg, maar je mag best een liter meer drinken dan je gewend was) en naar het toilet gaan als je moet. Goed uit proberen te plassen, al doet dat pijn. Seks kan, maar is één van de risicoverhogende activiteiten. Als je er dus het liefst heel snel vanaf wilt, zou je misschien - om helemaal veilig te zijn - beter een paar dagen kunnen wachten. Noodzakelijk is dat echter niet. Ga wél vlak na de seks naar het toilet en probeer goed uit te plassen. En neem je antibiotica zoals voorgeschreven: op tijd, en de kuur afmaken. Toegevoegd na 12 minuten: Hé, mijn vingers typten weer eens iets anders dan ik bedoelde. Eind van de twee alinea: je vermindert het risico op COMPLICATIES met AB. Ook op infecties natuurlijk, maat dat was al duidelijk..

Cranberry tabletten kopen en die ook slikken. Ik heb veel blaasontstekingen gehad heel veel zat op een gegeven moment al 6 maanden af en aan aan de antibiotica hielp niet meer cranberry werkt bij mij wel neem gewoon aantal tabletten meerdere keer per dag en dat helpt bij mij.

Voor ik mijn potje kreeg moest ik een formuliertje invullen, of ik ongesteld was.. JA Heb ik pijn in mijn zij NEE enz. Bij mijn potje kreeg ik een bijsluiter voor vrouwen de schaamlippen voor het plassen schoonmaken met koud water, ik gebruikte een washandje. Sprijdt je schaamlippen en plas eerst in de wc en daarna in je potje maar stop halverwege en plas uit in de wc. Breng je urine naar de huisarts, paar uur geduld ik moest van 8.30 tot 14.00 uur geduld hebben, toen heb ik de assistente gebeld en toen kreeg ik de uitslag dat ik inderdaad een blaasonteking heb en dat mijn recept nu klaar ligt bij de apotheek, het is een antibiotica-kuur voor 5 dagen en moet ik vanaf morgen elke dag 2 capsules slikken, ik heb 10 pillen in totaal, ik heb het advies gekregen om cranberrysap te drinken en zoveel mogelijk water om te spoelen en alles narigheid uit te plassen, succes!

Ja kan naast cranberry ook vit C slikken 1000gram dit helpt bij mij ook .

Een huismiddeltje uit de oude doos van grootmoeder : enkele malen p. dag boven een emmer met waterdamp gehurkt zitten. Je kookt een fluitketel water, giet dat in een emmer en je gaat er gehurkt boven zitten. Waterdamp, goedkoop en efficiënt. Toegevoegd na 15 minuten: Toevoeging : 5 minuutjes "zitten" per keer volstaan.

Kan je zwemmen met blaasontsteking? Ja, gewoon doen. Kan je seks hebben? Ja, gewoon doen; niet ideaal. Kan je zorgen dat het sneller weg gaat? Ja misschien dmv veel drinken en evt. extra cranberrysap Advies: kuurtje goed innemen qua tijden, kuurtje goed afmaken. Als je koorts krijgt en pijn in je zij terwijl je bezig ben met je kuurtje: naar de huisarts gaan. Na het kuurtje 2 a 3 dagen wachten en dan nogmaals de urine laten checken bij de huisarts. Het zou dan weg moeten zijn en anders krijg je nog een kuurtje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100