Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb te horen gekregen dat mijn linkerhartklep lekt. moet ik nu geopereerd worden? tevens is mijn linker kant beschadigd vh hart, wat houd dat in?

krijg nog mri scan .kan ik ook medicijnen krijgen?

Toegevoegd na 29 minuten:
heb het niet aan de arts gevraagt moest eerst dit verwerken
ander ziekenhuis had gezegt dat ik niks met het hart had namenlijk. was fout gemaakt.dus vandaar dat ik niks gevraagt heb.en dat nu hier doe.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een stukje informatie afkomstig van deze site: http://www.hartstichting.nl/hart_en_vaten/hartziekten/hartklepaandoening/watiseenhartklepaandoening/ U heeft 4 verschillende hartkleppen. Wat kan hiermee misgaan? Gezonde hartkleppen sluiten perfect en gaan volledig open. Een hartklep kan in de loop van de tijd vernauwen of gaan lekken. Een vernauwde hartklep laat minder bloed door. Bij een lekkende hartklep stroomt een deel van het bloed weer terug. aangetaste hartklep Specifieke problemen die kunnen optreden zijn: vernauwing van de opening door verkalking van de klepbladen vergroeiing van de klepbladen beschadiging, verslapping of uitrekking van de klepbladen. De meeste klepafwijkingen komen voor in de linker harthelft, bij de aortaklep en de mitralisklep. Wat zijn de oorzaken? Er zijn verschillende oorzaken voor hartklepaandoeningen: aangeboren afwijkingen, ziekte of ouderdom. Aangeboren afwijkingen De afwijking (of de aanleg hiervoor) is bij de geboorte aanwezig. Klachten kunnen direct optreden, maar ook pas veel later. De klepbladen zijn met elkaar vergroeid of ze zijn te groot of te klein Afwijkingen door ziekte Hartkleppen zijn gevoelig voor ziekten zoals acuut reuma en bacteriële infecties. Door beschadiging of littekens op de klep gaan de klepdelen aan elkaar kleven. De klep vernauwt of gaat lekken. Ouderdom Ouderdom is de belangrijkste oorzaak van een hartklepaandoening. Door verkalking (sclerose) worden de kleppen harder en stugger. Hierdoor ontstaat een vernauwing of lekkage. Wat zijn de gevolgen? Bij een niet goed werkende hartklep kan er in de loop van de tijd schade aan het hart ontstaan doordat het hart harder moet pompen. Op den duur kan hartfalen ontstaan. Wat zijn de klachten? U merkt niet altijd dat u een hartklepaandoening heeft. Sommige mensen hebben geen of weinig klachten. Veel voorkomende klachten zijn: kortademigheid opgezette voeten pijn op de borst onregelmatige hartslag moeheid duizeligheid bij inspanning Toegevoegd na 6 minuten: Behandeling Afhankelijk van de ernst van de afwijking zijn de behandelmogelijkheden: medicijnen ballondilatatie operatie Medicijnen Medicijnen zorgen ervoor dat het hart minder hard hoeft te werken. De klepafwijking blijft bestaan. Ballondilatatie Tijdens een hartkatheterisatie wordt de vernauwde klep opgerekt met een ballon. Repareren of vervangen van een hartklep Kunstklep Bij een ernstige klepafwijking is opereren van de klep soms nodig.

Bronnen:
http://www.hartstichting.nl/hart_en_vaten/...

Dit vraag je toch aan de arts die deze uitslag van het onderzoek aan jou heeft medegedeeld

Het kan zijn dat ze de 'lek' dichtbranden. Tegenwoordig kunnen ze dit via de lies doen. Maar jouw arts kan dit beter uitleggen! Toch maar even het ziekenhuis bellen dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100