Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

zijn er ook ander middelen om op een natuurlijke manier bloeddruk te verlagen?

ik bedoel op homeopathisch gebied
of met voedingssupplementen etc

Weet jij het antwoord?

/2500

Homeopathische aanpak Homeopathische middelen worden bij iedere patiënt zoveel mogelijk individueel afgestemd; veel gegeven middelen bij hoge bloeddruk zijn Barium, Kalium carbonicum, Sulphur, Lachesis (de bosmeesterslang), Apocynum (een soort hennep) en Secale cornutum (moederkoren). Deze homeopathische medicijnen worden vaak gecombineerd met bloeddrukverlagende stoffen uit de plantenwereld. De bekendste zijn: Crataegus (de meidoorn), verlaagt de bloeddruk en verhoogt de zuurstoftoevoer naar hart en kransslagaderen Viscum album (de maretak), vermindert de weerstand in de bloedvatwanden Solidago (de guldenroede), vochtafdrijvend. Met een aangepast voedingspatroon én met wat hulp uit de natuur valt er nog veel te verbeteren aan een (licht) verhoogde bloeddruk. Met hoge bloeddruk valt prima te leven, maar het is toch veel prettiger om bij die 75 procent van wereldbevolking te horen met een normale bloeddruk.

Bronnen:
http://www.homeopathischepraktijk.nl/hart-...

De allersimpelste manier is je zoutgebruik zeer drastisch te minderen. Dat betekent dan niet alleen het voedsel dat je zelf zout, maar ook de producten waar veel zout in zit vermijden. Dus zeer kritisch kijken naar de producten die je koopt en kijken, hoeveel zout erin zit. Schrikbarend, als je dat doet!!!

Groene thee. Drie kopjes per dag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100