Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het syndroom van Asperger erfelijk?

Dus als je het syndroom zelf hebt, hebben je kinderen dan een verhoogde kans dit ook te krijgen?

Toegevoegd na 3 minuten:
Graag met bronverwijzing, dank u.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel onderzoek toont erfelijkheid aan. Zie http://www.oudersvanautisten.nl/ass-erfelijk.php Afgaande op mijn eigen, subjectieve, ervaring kan ik dat volmondig beamen. Ik heb 2 kinderen, beide met het syndroom van Asperger. Mijn man heeft geen diagnose (nodig), maar (h)erkent veel. Daarnaast zien wij autistische trekken bij familieleden. Ook bij bekenden met autistische kinderen zien wij veel ouders met autistische trekken, al dan niet zelf met een diagnose.

Autisme is erfelijk, het syndroom van Asperger kan dus ook erfelijk zijn, daar wordt nog volop onderzoek naar gedaan.

ik heb het van me vader. maar ik ben alsnog heel anders dan hij is.

Autisme, waar asperger onder valt is genetisch bepaalt, dat betekend dat er in families vaak meerdere mensen met dit syndroom zijn.

Het Syndroom van Asperger is niet altijd erfelijk. Rondom het Asperger syndroom hangen nog steeds heel wat vraagtekens. Er moet nog heel wat onderzoek gebeuren alvorens men een duidelijk beeld over deze aandoening heeft ontwikkeld. Op de eerste plaats is er nog altijd weinig of niets ge weten over de exacte oorzaak van het Asperger syndroom. Er zijn echter wel steeds sterkere aanwijzigingen dat de aandoening erfelijk is, waardoor ze zodoende genetisch zou worden doorgegeven. Zekerheid daaromtrent heeft men echter nog altijd niet. Vast staat alleen dat het Asperger syndroom vaker in sommige families opduikt dan in andere.

Bronnen:
http://www.gezondheidsweb.eu/asperger/oorz...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100